Du er her: Forsiden>Hvite skilt ved enkelte gravsteder

Hvite skilt ved enkelte gravsteder

Publisert 18. Juni 2015
Kirkevergen informerer

Hvite skilt ved enkelte gravsteder

Det er satt ut skilt (se bilde) ved enkelte graver på kirkegårdene i Spydeberg med oppfordring om å ta kontakt med kirkevergen. Årsaken til dette er at kirkekontoret ikke har registrert noen ansvarlig fester for det aktuelle gravstedet. Det er flere årsaker til at ansvarlig fester av gravstedet ikke er kjent for kontoret. I enkelte tilfeller har fester flyttet til ny adresse uten at kontoret har fått registrert dette i databasen, eventuelt at ansvarlig fester har falt fra og ny fester av gravstedet ikke er avklart.

Ansvarlig fester er kontaktpersonen mellom kirkegårdsmyndigheten og den/de som forvalter den aktuelle graven. Likeså er det ansvarlig fester som mottar faktura for festeavgift. Festeavgiften for enkel grav pr. 2015 er 157,50 pr. år med minstetid 5 år. Denne avgiften justeres årlig.

I de tilfeller hvor kirkegårdsmyndigheten (Kirkevergen) ikke får kontaktpersoner/ansvarlig fester, vil gravminnet bli fjernet og gravstedet vil kunne brukes på nytt. Prosessen med fjerning av gravminner og eventuell gjenbruk av slettede graver vil tidligst starte 15.september 2015. Det er tre måneder etter at skiltene er plassert ut.

Kirkevergen

Apr22
Søndag 22. April, 2018
11:00 Gudstjeneste Spydeberg kirke
Konfirmantenes samtalegudstjeneste. Kaffe, lek og moro etter gudstjenesten.

Apr29
Søndag 29. April, 2018