Du er her: Forsiden>Nytt fra misjonsprosjektet
Nytt fra misjonsprosjektet Bumanstudenter klare til innsats

Nytt fra misjonsprosjektet

Publisert 01. Juni 2016
Morsdag med kontraster

Fredag 27.mai var det morsdag her i Bolivia. Denne dagen er valgt for å minnes tapre kvinner i Cochabamba som  forsvarte byen i forbindelse med frigjøringen av Bolivia.  Mennene var ute og kjempa andre steder, og det var ikke soldater igjen i Cochabamba til å kjempe mot spanjolene denne dagen. Kvinnene tok på seg den tøffe oppgaven å forsvare byen med tunge våpen og greide å stå imot angrepet fra fienden.

Dette er bakteppet for boliviansk feiring av morsdagen. Mødrene får fri halve dagen for å feire sammen med familien sin. En dag er det markering på skolene for dem som har skolebarn. I kirkene er det gjerne en tilstelning på nærmeste søndag. Mennene i misjonen lagde også i stand en hyggelig feiring med hilsener, konkurranser, lunsj og gaver.

I forbindelse med morsdagen reklamerte bilforretninger i den rike del av byen for passende morsdagsgaver: Biler med kilometerstand 0, altså flunkende nye biler til mamma!

Studentgruppa Buman får stipend av misjonen for å kunne gjennomføre universitetsstudiene sine. Som del av programmet har vi lederopplæring med dem for at de skal bli framtidige ledere i kirkene sine. Etter at de hadde hatt diakoni som tema, ønska de å gjøre noe praktisk for mennesker rundt seg. På morsdagen planla de å dra til et marked i byen El Alto der mødrene ikke hadde anledning til å dra hjem for å feire dagen sammen med familien sin slik som andre mødre i statlige og private selskaper fikk fri til å gjøre. De måtte jobbe for å tjene til livets opphold for seg og familien sin. Bumanstudentene kjøpte noen småting eller hadde med seg litt matvarer hjemmefra. Før vi gikk rundt, ba vi for runden vi skulle ta og mødrene vi skulle møte. To og to gikk rundt, litt smånervøse for hvordan vi ville bli møtt. Vi gikk bort og hilste på noen mødre som ikke så ut til å ha så mye å selge, presenterte oss, ønska dem god morsdag, Guds velsignelse og ga vår lille gave. Alle var mødre eller bestemødre, og de ble overraska og rørt over at noen tenkte på dem og ville gi dem en gave. Alle møtte bare positive reaksjoner i møte med fremmede mødre.

Tror nok det var de økonomisk fattige Bumanstudentene som kjente seg rikest på morsdagen og ikke mammaen i den rike bydelen som eventuelt fikk en bil med km 0 i morsdagsgave.

Hilsen Anne Karin Krokeide

Nytt fra misjonsprosjektetTakknemlig mor og bestemor ved å bli vist oppmerksomhet.
Apr22
Søndag 22. April, 2018
11:00 Gudstjeneste Spydeberg kirke
Konfirmantenes samtalegudstjeneste. Kaffe, lek og moro etter gudstjenesten.

Apr29
Søndag 29. April, 2018