Norsk Salmebok 727 - Guds kjærleik er som stranda og som graset

Publisert 14. Oktober 2011

Tekst: Anders Frostenson (1968)

Oversettelse: Alfred Hauge (1973)

Melodi i norsk salmebok: Lars Åke Lundberg (1968)

Salmen ble til i året 1968, studentopprørsåret, og tar for seg frihet, men på mange plan. Litt uvant bildebruk, blant annet ved at Guds kjærlighet sammenlignes med gress, som til vanlig forbindes med det forgjengelige. Men vi kan jo se for oss uendelige gressletter, og da blir det kanskje ikke så rart likevel?

Anders Frostenson (1906-2006) har skrevet utrolig mange salmetekster, og en del av dem er også hyppig i bruk i Norge.

For mer informasjon om teksten og dens tilblivelse, se Leif Haugens utmerkede salmeblogg.

Lars Åke Lundberg (f. 1935), svensk forfatter, komponist, prest og visesanger. Har blant arbeidet for fornyelse av gudstjenesten og kirkesangen.

Hva skjer?
Mar29
Søndag 29. Mars, 2015
12:00 Gudstjeneste Skimtefjell palmesøndag
NB Merk tiden! Prest: Jane Christin Siewartz Dahl. Hytta er åpen, det er mulig å kjøpe seg kaffe og noe å spise. Vi håper på godt vær så mange kan få med seg både gudstjeneste og en fin tur i det fri.

Apr2
Torsdag 2. April, 2015
19:00 Skjærtorsdagsgudstjeneste Heli kirke
Nattverdsgudstjeneste. Prester er Jane Christin Siewartz Dahl og Bård Haugstvedt. Rebecca Mosling synger. I forbindelse med gudstjenesten blir det kveldsmat i kirken. Vi setter pris på om du tar med litt pålegg.

Apr3
Fredag 3. April, 2015
11:00 Langfredagsgudstjeneste Heli kirke
Prest: Bård Haugstvedt. Via Dolorosa-gudstjeneste. Bli med på Jesu vandring da han døde for oss. Sang: Hildegunn Saunes.

Apr5
Søndag 5. April, 2015
11:00 Høytidsgudstjeneste 1. påskedag Heli kirke
Prester: Jane Christin Siewartz Dahl og Bård Haugstvedt. Kjell Haugen spiller trombone. Dåp og nattverd.

Apr7
Tirsdag 7. April, 2015
18:00 Du og du-gudstjeneste Heli kirke
Prest: Geir Braadlie. Gudstjeneste for mennesker med bistandsbehov. Tema for kvelden er "Håp". PULS deltar. Enkel bevertning.
Apr9
Torsdag 9. April, 2015