Du er her: Forsiden>Kun digitale gudstjenester i tiden fremover
Kun digitale gudstjenester i tiden fremover

Publisert 12. Mars 2020
I lys av de nye og strenge tiltakene regjeringen har iverksatt, ber Kirkerådet om at alle gudstjenester i Den norske kirke avlyses. I mellomtiden oppfordres publikum til å oppsøke kirke på nett.

Kirkerådet har nå besluttet at gudstjenester og alle annen aktivitet i kirke og bedehus avlyses fra torsdag 12.03 kl. 18.00 og til og med 26.03.

- Vi er opptatt av at kirken skal være tilstede for folk som vil ha fellesskap for bønn, samtale og fellesskap. Samtidig må vi være med på den nasjonale innsatsen mot koronavirus. Derfor må vi endre kirkens tilbud, og gå bort fra fysiske gudstjenester og samlinger inntil videre, sier biskop i Borg, Atle Sommerfeldt.

Kun strengt nødvendige aktiviteter kan gjennomføres slik det er nå. Det kan avholdes begravelser eller andre kirkelige aktiviteter i samråd med de involverte og lokale helsemyndigheter., og det vil bli begrensninger på hvor mange som kan være tilstede i begravelser. Det skal legges til rette for dåp og vigsler. Kirken kommer til å ta kontakt med alle som skal ha dåp de neste to søndagene. Har du spørsmål? Kontakt prost Kåre Rune Hauge på telefon nr. 901 77 758.

Kirken vil fortsatt være tilstede for alle som vil be, ha noen å snakke med eller oppleve fellesskap, men det må skje via radio, nett og facebook. Følg kirken på nett, eller kontakt din lokale menighet på telefon.

Oversikt over digitale fellesskap finner du HER
Telefonnummer til kirken i Indre Østfold er 69681440.
Den norske kirke sentralt sin nettside finner du HER